čtvrtek 1. srpna 2013

Stavební ruch

Není to ani 14 dnů, co děvčata v klubu u Marušky KoMy dávaly odkaz na zařízení pracovny. Všechny jsme jásaly a áchaly, podotkla jsem, že by se mi to tuze líbilo, mít stůl přes celou místnost a jen bych šmejdila židlí sem a tam :-). Netušila jsem, co mne čeká... zedníkům, kteří nám na jaře přestavovali bytové jádro, vypadla zakázka a manžel v hospodě nadhodil : přijďte zase k nám. A tak přišli a mají za sebou 6 dnů práce na mém ateliéru. Budu mít stůl přes celou místnost a zadám si výrobu úložných prostorů podobných těm z videa...
Trochu za své vzal trávník i květiny na dvoře, taky jsme museli vystříhat břečťan, kterým máme porostlou stodolu, protože se probourávalo nové okno.


Ateliér vzniká v bývalém chlévě a o jeho přestavbě jsme uvažovali celých pětadvacet let!  Minulé pondělí to v něm vypadalo takhle:

 
První den všechno oklepali, druhý den vybourali otvor pro budoucí okno a dělali podkladový beton na podlaze.



Po pauze přišli v pondělí, na řadu přišlo osazení oken, sanační omítka, izolace na podlaze, nová futra, dozdění kolem dveří, parapety již mají dlaždice. Zítra budou pokračovat na podlaze...další betonek a po neděli dlažba. A pak to bude na nás, ještě malé zbroušení stropu, zpevňovací nástřik, vymalování a jak to vyschne, bude se moci začít zařizovat... mezitím mne čeká renovace nějakých kousků nábytku, až o krok pokročíme, ráda se podělím se svou radostí z nového prostoru.



A mimochodem : ten strop leží zedníkům pěkně v žaludku, prý je to hrůza a nejraději by to natáhli...ale my nechceme! Líbí se nám to takhle surové.

5 komentářů:

  1. Oli, to je krása...a ty klenba! Ať se zedníci třeba postaví na hlavu, tu volbu vám schvaluju! :) A už teď se těším, jak si to tam pěkně po svém zařídíš...mňam! :) Moc Ti to přeju.

    OdpovědětVymazat
  2. Krása! A strop nechat! Taky bych ho tak nechala. Držím palce ať je to co nejdřív hotovo a můžeš se stěhovat :o)

    OdpovědětVymazat
  3. To je prostě paráda! myslím, že budeš mít ten nej ateliér - minimálně u nás :D moc se těším na další foto.

    OdpovědětVymazat
  4. Ooooo, tak to je paráda! Hned musíš poslat další foto! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty se máš, gratuluji, těším se až tvůj ateliér uvidím zařízený, a ten strop je takhle lepší ....

    OdpovědětVymazat